GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞLERİ DEVAM EDİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞLERİ DEVAM EDİYOR

Her hafta çarşamba günü İkindi namazı sonrası İskenderpaşa Camiinden Kahramanmaraş Caddesi Ziraat Bankası önüne kadar yapılan Gazze’ye destek yürüyüşleri devam ediyor.

Trabzon Sivil İnisiyatif grubunun üstlenmiş olduğu programın sorumlusu Kadir Bekar kısa bir konuşma yaptı.

Katılımın az olması üzücü bir durum olsa bile yürüyüşün Gazze ye barış gelinceye kadar bu yürüyüşümüze devam edeceğiz.

Yürüyüşe gelemeyen kardeşlerimizi İsrail mallarını almamaya davet ediyoruz. Maalesef hala daha sofralarımızda, giyim ve kuşamlarımızda, temizlik maddelerimizde İsrail malı kullanılmaktadır. Bu üzücü bir durumdur. Nerede Siyasi Partiler Nerede siyasi Partilerin Kadın Kolları Başkanları, bunlar anne değil mi? Bunlar Baba değil mi? Bu katliamı görmemekten gelmek ne kadar üzücü bir durumdur. Dedi.

Duayı yapan Falkoz Kuran Kursu Başkanı Ahmet Özdemir Hoca Efendi de.

Dünyada sayımızın az olduğuna bakmayın, dünya üzerinde bir tek Müslüman dahi kalsa Allah.CC onun yanındadır. Davamızdan vazgeçmeyiz.  Diyerek duasını tamamladı.

Yürüyüş sonrası okunan metin de şöyle.

Bismillahirrahmanirrahim. Esselamu aleyküm ve rahmetullah.

Değerli Kardeşlerim, Aziz Trabzonlular,

Bizler burada, bugün bu meydanda toplanırken, Akdeniz’in kıyısında bir şehir kan ağlıyor! Gazze yanıyor! Çocukların gözlerinde umut yerini korkuya bırakmış, anneler çaresiz, babalar yorgun… Ve bizler, evet bizler, bu kanlı dramı durduramamanın utancını yüreklerimizde taşıyoruz!

Gazze’nin anneleri, babaları, çocukları! Affedin bizi! Affedin ki, acziyetimiz sizi bu hale düşürdü. Affedin ki, sesinizi yeterince duyuramadık, yaralarınıza merhem olamadık. Ama bilin ki, bu topraklarda, Trabzon’un her karışında sizin acınız yankı buluyor! Gazze’nin her çığlığı, Trabzon’un da çığlığıdır! Bize her yer artık Gazze’dir!

Şunu bilin ki, bu yürekler sizin için atıyor! Bu meydanlar, bu sokaklar, bu şehir sizin acınızla yanıyor. Gazze’de dökülen her damla kan, burada atan her kalpte yankı buluyor. Bu topraklar, kardeşlik ruhunu taşıyan bu şehir, Trabzon, sizinle bir ve beraberdir.

Artık boykotları başka bir seviyeye taşıma vaktidir. Bugün buradan çağrımızdır: Trabzon örnek olsun! Bugün buradan, Türkiye’nin dört bir yanına, dünyanın dört bir yanına sesleniyoruz. Artık bu ticari bağlar kopsun. Gazze’deki bu soykırımı durdurmak için sesimizi yükseltelim! Bizler, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız, hiçbir şey olmamış gibi alışveriş yapamayız, hiçbir şey olmamış gibi ticari bağlarımızı sürdüremeyiz!

Trabzon örnek olsun! Bu halk, Çanakkale’den Gazze’ye, vatan savunmasını nasıl yapacağını iyi bilir! Bu halk, Çanakkale’de nasıl bir destan yazdıysa, bugün Gazze için de aynı ruhla mücadele edecektir. Çanakkale’deki iman gücümüzü ve kardeşlik ruhumuzu Gazze’ye taşıyalım. Gazze’nin anneleri, babaları, çocukları! Bilin ki, yalnız değilsiniz!

Bugün buradan, kardeş olduğumuzu yeniden hatırlatalım. Gazze’deki her bir çocuğun acısı, bizim acımızdır. Gazze’deki her annenin gözyaşı, bizim gözyaşımızdır. Gazze’deki her babanın umut dolu bakışı, bizim umudumuzdur. Eğer biz başaramazsak, bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz bunu başaracaktır inşallah! Onlara kardeş olduklarını, tek bir ümmetin parçası olduklarını yeniden hatırlatalım.

Bugün burada bir şehidimizi de hususen anmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde, katil Siyonist askerler tarafından başından vurularak şehadete kavuşan Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimize ve tüm kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz. Filistin’de katıldığı wasat topluluğu için “Benim için wasat demek ümmet demektir. Allah’a tam teslimiyetle yolculuğumu desteklemem gerekiyor. Birbirimizi doğru yolda desteklemeye adanmış bir topluluk.” İfadalerini kullanmıştı. İmanına, şehadetine ve yiğitliğine şahit olduk. Şehadetini kabul et ya Rabbi. Biz de bugün bu meydandan sesleniyoruz: “Evet, Ayşenur! Biz buradayız, seninleyiz, senin davanın yılmaz savunucularıyız, aynı ümmetin bir parçasıyız!”

Değerli kardeşlerim, unutmayalım ki, bu davanın kazananı muhakkak Allah’a inananlar olacaktır. Biz bugün burada bir kez daha kardeşliğimizi hatırlayarak, bir kez daha omuz omuza vererek, bir kez daha bu davada kararlılığımızı ortaya koyarak şöyle sesleniyoruz:

Gazze’nin çocukları, siz yalnız değilsiniz! Gazze’nin anneleri, babaları, siz yalnız değilsiniz! Biz buradayız! Trabzon burada, Türkiye burada! Kardeşlerimizle, Filistin’le, Gazze’yle bir ve beraberiz!

Milli Eğitim Bakanlığımızın, bu yılın ilk ders konusu olarak “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” temasını seçmiş olmasını büyük bir memnuniyetle ve gururla karşılıyoruz. Bu anlamlı tercih, çocuklarımıza ve gençlerimize tarihimizi ve mücadelemizi anlatmak, vatan savunmasının ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatmak için büyük bir fırsattır.

Bu cesur ve anlamlı adımı atan tüm yetkililere yürekten teşekkür ediyoruz. Çanakkale ruhunu yaşatmak, Gazze’deki mazlumların yanında olmak demektir. O ruh ki, milletimizin imanını, kararlılığını, kardeşliğini ve adalet anlayışını tüm dünyaya haykıran bir ruhtur. Çanakkale’de ortaya konan irade, bugün Gazze’de yaşanan zulme karşı da aynı kararlılıkla durmanın ilham kaynağıdır.

“Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” teması, sadece geçmişteki bir savaşın değil, bugünkü mücadelemizin, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın da adıdır. Çanakkale’de nasıl ki emperyalist güçlere karşı bir direniş sergilediysek, bugün de Gazze’de zulüm altındaki kardeşlerimizin yanında durarak aynı iradeyi göstermeliyiz.

Bu adım, gençlerimize geçmişin kahramanlıklarını anlatırken, onları bugünün meselelerine duyarlı, bilinçli ve adaletin savunucuları olarak yetiştirmek için çok önemli bir fırsattır. Çocuklarımıza, Gazze’nin çocuklarına kardeş olduklarını, bu toprakların ruhunun Gazze’de de yaşadığını bir kez daha hatırlatmak için müthiş bir adımdır.

Milli Eğitim Bakanlığımızı bu anlamlı kararı için tekrar tebrik ediyor, bu girişimin tüm Türkiye’de yankı bulmasını ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güçlü bir mesaj vermesini temenni ediyoruz.Allah, bu milletin evlatlarını Çanakkale ruhuyla büyütsün, Gazze’nin cesur çocuklarıyla kardeş eylesin!

Ve şunu da iyi biliyoruz: Eğer biz bugün başarısız olursak, yarın çocuklarımız başaracak! Çünkü biz bu davayı onlara devredeceğiz. Biz bu topraklarda, bu meydanlarda, bu sokaklarda, kardeşliğimizi ve mücadelemizi anlatacağız. Gazze’nin hikayesini anlatacağız. Onlara yiğit Gazzeliler gibi cesur olmayı öğreteceğiz. Çanakkale’deki asil dedeleri, kahraman ecdatları gibi vatan savunmasının ne demek olduğunu öğreteceğiz. Onlara boykotun, mücadele etmenin ne anlama geldiğini öğreteceğiz.

Allah yar ve yardımcımız olsun! Yaşasın kardeşliğimiz! Yaşasın Filistin! Yaşasın Gazze!

Haber Cemal Yıldız

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞLERİ DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin