TRABZON SİVİL İNİSİYATİF 28 ŞUBAT ‘IN YILDÖNÜMÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Sivil İnisiyatif 28 Şubat ‘ın yıldönümünde basın açıklaması yaptı

Açıklamayı 28 Şubat öğrenci derneği Trabzon il temsilcisi Aynur Çift Özdemir hanımefendi gerçekleştirdi

Aynur hanım; unutulan darbe tekrarlanır, 1000 yıl geçse de 28 şubatlar 15 Temmuz’ları unutmayacağız

Dedi.

Trabzon Sivil İnisiyatif aylık toplantısını 28 Şubat‘ın yıldönümünde 28 Şubat öğrenci derneği öncülüğünde Memursen il binasında gerçekleştirdi

Toplantı sonunda 28 Şubat öğrenci derneği temsilcisi Aynur Çift Özdemir 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

Yaşadığımız bu coğrafyada vesayetçiler 1. Meşrutiyet’ten 15 Temmuz’a kadar ortalama her on yılda bir darbe yaptılar.

Ülkemizi sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik anlamda çok büyük zararlara uğrattılar.

28 Şubat 1997 Yılında Milli Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararlar sonucunda                                                                                                                                    anayasa ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak vesayet odaklı bir yönetim anlayışının temellerinin atılması hedeflemiştir.

Ordu, direkt yönetime el koymak yerine medya üzerinden algı oluşturarak darbeyi “ Balans Ayarı yaptık diyerek meşrulaştırma yoluna gitmiştir.

Bu darbenin ana unsuru, Laik rejimin tehdit altında olduğu ve korunması gerekliliğinin İslam karşıtlığına dönüştürülmesidir.

Korku imparatorluğu oluşturularak inançlı insanların toplumun her alanından tasfiye edilmesi amaçlanmıştır.

Dönemin Refah-Yol hükümeti istifaya zorlanmış ve milletin iradesi hiçe sayılarak vesayetçilerin istediği hükümet kurulmuştur.

Sözde irtica ile mücadele adı altında, Kur’an Kursları ve İmam Hatiplerin orta kısımları kapatılarak sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçildi, üniversitelere getirilen başörtüsü yasağı ile binlerce kişinin eğitim hakları ellerinden alındı. Katsayı uygulaması ile eğitimde fırsat eşitliği ilkesi çiğnendi.

Birçok vakıf ve dernek kapatılarak faaliyetlerine son verildi.

Batı Çalışma Grubu adı altındaki bir oluşumla binlerce insan fişlenerek ordudan atıldı ve kamudaki görevlerine son verildi.

Bankalar hortumlandı, faili meçhul cinayetler arttı. Hukuk kuralları askıya alındı ve asıl amacı Anadolu Sermayesinin gelişimini engellemek olan 28 Şubat Post Modern Darbesinin ülkemiz ekonomisine maliyeti tam 381 milyar dolar oldu.

Dış güçlerin ülkemizde sahnelediği darbe planlarından en kapsamlısı 28 Şubat Post Modern Darbesi’dir. Küresel bir proje olan 28 Şubat Post Modern Darbesi ile Anadolu topraklarının işgaline zemin hazırlanmaya çalışılmıştır.

Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek isteyenlerin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada İslam ülkeleri üzerinde yaptıkları sinsi planları ve işgalleri tüm dünya görmektedir.

Bugün kendi amaçlarına ulaşmak için dünyayı kan gölüne çevirmekten çekinmeyen Siyonistlerin, Filistin Gazze’de yaptığı soykırım bunun bir kanıtıdır.

Türkiye’de, Bin yıl sürmesi planlanan 28 Şubat Post modern Darbesi Ülkemizin toplumsal ve siyasal ortamındaki büyük değişim ile asıl hedefine ulaşamamıştır. Fakat milletimize verdiği zararlar ve yarattığı mağduriyetler hala daha devam etmektedir.

Son dönemde, 28 Şubat 1997 Darbesini gerçekleştiren askeri kanadın yargılanması ve aldıkları cezalar hukuk devleti olmanın gereğini ortaya koymuştur.

Fakat verilen bu cezalar kesinlikle yeterli değildir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken dış mihrakların içerideki maşalarının ve tüm destekçilerinin mutlaka kamuoyu önünde hesap vermesi ve darbenin gizli faillerinin cezalandırılması gerekmektedir.

Bu hesaplar verilmediği sürece Türkiye’nin karanlık günlerden geçtiği algısı ile yeniden kaos planı devreye sokulacaktır.

O nedenle siyasette, bürokraside, medyada, sivil toplum kuruluşlarında ve birçok alanda darbeci ve işbirlikçi zihniyetin tüm kalıntıları temizlenmelidir.

Bizler inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna muktedirdir.

Saygılarımızla

Haber Cemal Yıldız

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON SİVİL İNİSİYATİF 28 ŞUBAT ‘IN YILDÖNÜMÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin