ZENO PLATFORMU ETKİNLİK DÜZENLEDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaykara’da bir İlk Zeno Platformu tarafından Alaysa Yaylasında etkinlik düzenlendi.

10 Ağustos 2024 Cumartesi günü gerçekleşen etkinlik, Dededen Toruna 1.Zeno Platformu tarafından organize edilen etkinlik geçmişten günümüze Alaysa Yaylasında gerçekleşen etkinlikte Trabzon Valisi ve Çaykara Bürokrasinin katılımı ile gerçekleşti. 2000 kişi üstü katıldığı platformda Trabzon Valisi Azız Yıldırım ve eşı, Çaykara Kaymakamı Erdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Jandarma Üsteğmen Emre Can Narın, İş İnsani Yusuf Cevahir, İş İnsanı Mustafa Koçin, daha bir çok iş insanı ve Çaykara Zeno Mahallesinden olup Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan kişiler, kadın, erkek, İki bin kişi katıldı.

Trabzon Valisi ve Çaykara Bürokrasisi Eski Kültürümüzden oluşturan stantları gezerek bizzat uyguladılar, eskileri yat ettiler. Gençlere yönelik Çuval oyunu Halat çekme oyunu, kaleye şut atma , Balon patlatma Kalaycı tezgahı, Ağaç Biçme tezgahı, Yayık yapma yağ çıkarma Tırpan Kullanma Tırpanı bilemek çekiçlemek, Mısır Ekmeği bleki ile tanıtım, İneklerin koyunların geçişleri görselli olarak uygulandı, Buna benzer çeşitli etkinlikler düzenledi, programın ikinci etabında yöresel sanatçıların performansları ile katılım sağlayanlara muhteşem konser verdiler, hem eğlendiler hem de gençlerin eski yaşantıların gönümüzdeki farklarını görmüş oldular.

Trabzon Valisi Azız Yıldırım, Çaykara Kaymakamı Erdal Erbek Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, İş İnsanı Yusuf Cevahir günün anlamını özetleyen birer kısa konuşmaların ardından Sponsorlara ve Emeği geçenlere Plaket takdim edildi.

İş İnsanı Yusuf Cevahir bir anısını katılımcılara şunları söyledi 1980 yıllarda merhum babası İbrahim Cevahir o yıllarda Trabzonsporun efsane isimlerinden oluşan 1.000 adet Saat kadranına fotoğraflarını yaptırarak zaman zaman bu tür etkinliklerde hediye etmişti, kalan Saatler onun anısına katılım sağlayan Vali , Kaymakam, Belediye Başkanları ve İş insanlarına hediye ederek rahmet dilediler.

Haber ve fotoğraf Ali Rıza Altınsoy

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZENO PLATFORMU ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin