YAŞAYAN TARİH OSMAN BAŞ

Sinema sanatçısı Osman Baş’tan bir eser daha. Daha önce Türk Sinemasının unutulmaz yeri Yeşilçam’la ilgili bir kitabı yayınlanan Osman Baş’ın şimdi de “MAZİDEKİ AKÇAABAT” adlı eseri Akçaabat Kültür Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Avrasya Haber Muhabiri Mümin Aydın’ın haberi şöyle, Yaşayan Tarih Orman Baş'ın Kaleminden Akçaabat Belediyesi Kültür müdürlüğünün (Mazideki Akçaabat) destekleriyle yeni bir eser.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YAŞAYAN TARİH OSMAN BAŞ

Sinema sanatçısı Osman Baş’tan bir eser daha. Daha önce Türk Sinemasının unutulmaz yeri Yeşilçam’la ilgili bir kitabı yayınlanan Osman Baş’ın şimdi de “MAZİDEKİ AKÇAABAT” adlı eseri Akçaabat Kültür Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

Avrasya Haber Muhabiri Mümin Aydın’ın haberi şöyle,

Yaşayan Tarih Orman Baş’ın Kaleminden Akçaabat Belediyesi Kültür müdürlüğünün (Mazideki Akçaabat) destekleriyle yeni bir eser.

Gazeteciliği, Yazarlığı yanında Bir zamanlar Yeşilçam’da Usta oyunculuğu ile 130 tane filmde görev almış Osman Baş abimizden tarafsız ve objektif bakışıyla yeni bir eser ”Mazideki Akçaabat” adlı kitabını okuyucularının hizmetine sunmasının mutluluğunu yaşıyor. Her Akçaabatlı başta olmak üzere herkesin elinde olması gereken bu güzel eserde birçok bilinmeyene ‘de ışık tutuyor. Böyle güzel bir eseri Okuyucularıyla buluşturduğu için Osman beyi kutluyorum.

SANATÇI YAZAR OSMAN BAŞ’A AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI O.NURİ EKİM  DEN DESTEK

Yazar Osman Baş’ın kaleme aldığı ‘Mazideki Akçaabat’ adlı kitap, Akçaabat Belediyesi kültür yayınları arasında yerini aldı. Kitapta Akçaabat’ın yerel tarihi, kültürü, yaşama biçimi ve geçmişle gelecek arasında köprü oluşturacak tarihi olaylar anlatıldı.

 

Nisan Ayı Meclis Toplantı ’sının ilk oturumda Belediye Meclis Üyelerine Osman Baş’ın yazdığı ‘Mazideki Akçaabat’ kitabını hediye eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Osman Baş, şehrimizden yetişen önemli şahsiyetlerden biridir. Kendisi, kalemiyle ve kelamıyla Akçaabat’ımızın yerel tarihine ışık tutmuştur. Kaleme aldığı Mazideki Akçaabat adlı eserde şehrimizin tarihsel süreçleri ve kültürümüz anlatılarak bunlar kent hafızasında diri tutulmuştur. Akçaabat Belediyesi olarak, geçmişten bugüne kadar Akçaabat’ın tarihine ve sosyokültürel yapısına ışık tutan birçok çalışmayı destekleyerek hayata geçirdik. Hem hemşerilerimiz hem de ilçemizi tanımak isteyenler için yol gösterici olabilecek nitelikte belediyemize ait onlarca kültür yayınları eserleri oluşturduk. Değerli Osman Baş Hocamızın kaleme aldığı Mazideki Akçaabat adlı kitap da Akçaabat Belediyesi kültür yayınları çatısı altında yerini aldı. Bu kitabın hazırlanmasında ve Belediyemiz Kültür Yayınlarına kazandırılmasında başta Osman Baş olmak üzere ve Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

 

Haber Mümin Aydın

Foto: Mümin Aydın

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YAŞAYAN TARİH OSMAN BAŞ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin