TRABZON’UN GÖZDE TURİZM BELDESİ DEPREMZEDELERE YUVA OLDU.

Trabzon'un turizm merkezi Uzun Göl’deki otellerde, Türkiye'yi sarsan depremler sonrası bölgeden gelen afetzedeler misafir ediliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRABZON’UN GÖZDE TURİZM BELDESİ DEPREMZEDELERE YUVA OLDU.



Trabzon’un turizm merkezi Uzun Göl’deki otellerde, Türkiye’yi sarsan depremler sonrası bölgeden gelen afetzedeler misafir ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Trabzon’da bazı evlerin yanı sıra otel ve apartlar de bölgeden tahliye edilen afetzedelere yuva oluyor.

 

Güzellikleriyle ünlü turizm merkezi, Çaykara ilçesindeki Uzungöl’de bulunan oteller de kapılarını açıyor.

Kıyafetten gıdaya kadar ihtiyaçlarına destek olunan ve yakından ilgilenilen 71 ailenin ağırlandığı Uzungöl’de 80 çocuk da nakledildikleri okulda eğitime devam ediyor.

Daha önce gezi amaçlı gelmeyi hayal ettikleri bölgeye deprem nedeniyle gelmenin burukluğunu yaşayan aileler, korkulu günleri hafızlarından silmeye çalışıyor.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, kapılarının afetzedelere açık olduğunu belirterek, “Bugüne kadar ilçemizde 71 aile toplam 352 vatandaşımız misafirimiz oldu. 190 vatandaşımız tanıdıklarının yanında misafir oldu.

Depremden sonra işletmecilerimiz otellerinin kapılarını açtı. Depremzedelerimiz için temizliklerini yapıp yakacaklarını temin ettiler.

Gelen depremzedelerimiz için otel ve pansiyonlarımızın kapıları daima açık. Okul çağındaki 80 çocuğumuz okullarına başladı.

 Eğitim ve öğretime burada devam ediyorlar. Bu öğrencilerimiz ve ailelerimizi ilçemizin imkânlarıyla ağırlıyoruz.

İhtiyaçları bizlere ait. Kimsenin kendi evi, kendi şehri gibi olmayacak tabi ki ama biz Uzungöl’ü depremzedelerimize yuva yapmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON’UN GÖZDE TURİZM BELDESİ DEPREMZEDELERE YUVA OLDU.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin