TRABZON’DA DOLMUŞÇU ‘AYAKTA’ DİRETİYOR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRABZON’DA DOLMUŞÇU ‘AYAKTA’ DİRETİYOR!

Kuzey Ekspres Gazetesi Rabia Mollaoğlu’nun Haberi Şöyle

Trabzon’da dolmuşçular imza attığı kurala uymuyor, ceza yiyor, yine de bana mısın demiyor.

Trabzon’da dolmuşçular Ramazan ayını da fırsat bilerek ‘ayakta yolcu’ taşıma işini abarttı. Onlarca şikâyet ve denetimler sonucu cezalara rağmen uslanmayan bazı şoförler, yol ve yolcu güvenliğini hiçe sayıyor.

Trabzon’da vatandaşların son dönemlerde en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen dolmuş araçlarının yetersizliği ve kapasitelerinin üzerinde yolcu taşınması üzerine Büyükşehir yetkilileri tebdili kıyafetle yerinde denetim yaptı. Kurallara uymayan şoförlere kayıt altına alınıp belgelendirilerek cezai işlem uygulandı.

50’YE YAKIN DOLMUŞA PARA CEZASI

Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar, “Şoförler kendi hukuklarına riayet etmiyorlar. Sürekli sivil şeklinde denetim yapıyoruz. İlk etapta işlem yapıp encümen kararıyla para cezası veriyoruz daha sonra UKOME kararıyla bağlama işlemi uyguluyoruz. Ayakta yolcu almak ile ilgili emniyetinde işlem yapması gerekir. Bu tür sorunları hem biz yerinde tespit ediyoruz hem de bize bizzat geliyor. Deprem nedeniyle aşırı yüklenmeyelim dedik ancak taviz verilecek bir durum da değil. Bunu genelde mal sahipleri değil, şoförler yapıyor. Pik saatleri dışında araç sıkıntısı yok. Ancak normal saatlerde de ayakta yolcu alıyorlar. Yolcu bu tür şikâyetlerini belgeye dayalı olarak bize iletirse işlem yaparız. 50’ye yakın dolmuşa ceza verdik. Encümenin verdiği para cezası ise bin 580 TL.” diye konuştu.

TRABZON’DA TAKSİMETREYE ZAM

Öte yandan Trabzon’da taksiler için yeni tarife belirlendi. Şoförler ve Otomobilciler Odası yüzde 75 zam isterken, UKOME kararıyla taksilere yüzde 25 oranında zam yapıldığı belirtildi. Bir yıl üzerine zam yapılan taksimetre açılış ücreti 12,50 TL’den 20 TL’ye, ilk 3 kilometre 9,50 TL’den 14 TL’ye, 3 kilometre sonrası 7,50 TL’den 12 TL’ye çıkartıldı. Kilometre 4,50 TL olarak ücretlendirildi.

Rabiz Mollaoğlu-Kuzeyekspres

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON’DA DOLMUŞÇU ‘AYAKTA’ DİRETİYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin