TRABZON MEMLEKET GÜNLERİ STK BULUŞMALARI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRABZON STK’LARI YENİKAPI’DA BULUŞUYOR

Trabzon Dernekleri Federasyonunun her yıl düzenlediği Trabzon Memleket günleri STK Buluşmaları

2 – 5 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Yenikapı’da Başlıyor.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu şöyle dedi.

Federasyon olarak her yıl Ekim ayı içerisinde, Fatih’in Trabzon’u fethi anısına gerçekleştirdiğimiz” Trabzon’un Fethi ve Tanıtım Günleri” etkinliklerimizi on üç defa gerçekleştirmiştik diyerek, “Diğer yandan, 24 Şubat tarihinde, Trabzon’un Kurtuluşunu anma etkinlikleri de gerçekleştirdik. Bu manada, yılda iki defa bu çalışmaları yapan tek federasyon olma özelliğindedir TDF.

Ancak, tarih kurullarınca alınan, Kültür Bakanlığı’nca da onaylanarak güncellenen, Trabzon’un fetih tarihini, 26 Ekim değil, 15 Ağustos olarak ki doğrusu buydu, bu yıl ilk defa bu tarihte kutlanmaya başlandı. Durum böyle olunca, Fetih anısına yaptığımız ve Trabzon valiliğimiz başta, tüm belediyelerimizin ve kurumlarımızın katıldıkları Trabzon Tanıtım Günlerini, kurtuluş günü anısına 24 şubatta yapmaya karar vererek, Sonbaharda Yenikapı’daki etkinliklerimizi de, “Trabzon Hemşeri Günleri Ve STK’lar Buluşması” adıyla, 2 -5 Kasım / Perşembe- Pazar  2023 olarak hayata geçireceğiz.

Bu etkinliklerimiz, Trabzonlu olup, stant açmak isteyen derneklerimize yer vereceğiz. Yazar, ressam, kültür sanat üstatlarımıza orada ortam açacağız. Kadın derneklerimiz ve kooperatiflerimize, Halk Eğitimlere ürün hazırlayan tüm kadınlarımıza uygun şartlarda tanıtım, sergi, defile, satış imkânı sunarak katma değer yaratma niyetindeyiz.

SAHNE ÇOK ZENGİN OLACAK: FB DERBİSİ DEV EKRANDA…

Şatıroğlu, Yenikapı’da güçlü bir sahne oluşturduklarını belirterek, “hemşerilerimizin doyasıya eğlenecekleri, sanatçılarımızla bulacakları bir sahne akışı olacak. Ayrıca, kültür, sanat, tarih yazarlarımıza, şairlerimize ve araştırmacılarımıza konferans verecekleri bir ortamı, kültür çadırı bölümünde hazır edeceğiz. İmza günlerimiz olacak.

Yine Kadırga Otçu Yürüyüşümüz olacak. Kadın Kollarımız yemek yarışmaları, defileler hazırlıyor. El sanatlarımızı work shoplarla alanda icra edilecek”

YÖRESEL ÜRÜNLER VE LEZZETLER TRABZON’A AİT OLSUN…

TDF Genel başkanı İsmail ŞATIROĞLU, her zamanki gibi yöresel ürünler ve lezzetlerin de alanda olacağını belirtti. “Hep eleştiri konusu edilmiştir, yöresel ürünler Trabzon’a ait değil diye. Bunu en çok isteyen biziz.

Ebetteki Trabzon ve yakın coğrafyadan tatları buraya taşımak istiyoruz.  Bugün, Trabzonlu firmalar Türkiye’nin her bölgesinde üretim yapıyorlar. Oralarda ürün satıyorlar. Bizler mümkün mertebe Trabzonlu esnafların alanda bulunmasından yanayız.

Onlara ulaşım konaklama dahil birçok destekler öneriyoruz. İnanın firmalar gelmekte nazlanıyorlar. Turizm firmalarına çağrılar yaptık, ziyaretler ettik. Ancak, tanıtım bilincinin yerleşmesi çok zaman alıyor. Ben zaten ürün yetiştiremiyorum, gelmeye ihtiyacım yok mantığı doğru değil. Zamanla bu ön yargıyı ve eksik düşünceyi de aşacağız inşallah.

VALİLİK VE BELEDİYELER, 22/25 ŞUBAT 2024 ATATÜRK HAVALİMANINDA…

 

Genel başkan Şatıroğlu, Yenikapı’da STK’larımız buluşuyor ancak, 2024 Kurtuluş etkinliklerimizde, Trabzon Valiliğimiz ve Belediyelerimizi davet edip ağırlayacağız.

Orada Kültür Bakanlığı’nca güzel bir alan hazırlandı. Aynı heyecanla ve zengin katılımla inşallah orada buluşacağız ve bu büyük etkinliği iki defa hayata geçiren tek Federasyon, Trabzon Dernekleri Federasyonu olacaktır.

TRABZON KIZ ÖĞRENCİ YURDU YOLDA; TRABZON EVİ’NE KARDEŞ GELİYOR…

Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF)’nun yeni hedeflerine de değinen Şatıroğlu, Trabzon Evi’ne Kardeş müjdesini yineledi. “Bildiğiniz gibi, Federasyon’umuza önce Trabzon’da bir temsilcilik açarak işe başladık. Akabinde, Şırnak Eren Bülbül Kütüphanesini hayat geçirdik. Trabzon’un kalesi Trabzon Evi’mizi tamamlayıp kullanıma açtık. Yakında, Diyarbakır Çınar’da bir kültür evi planımız var. Ancak bize en çok gelen sorunlardan birisi de yüksek öğrenim yurt meselesi Bir Trabzon Erkek Öğrenci Yurdumuz var. Sağ olsunlar yetmişlerin başında büyüklerimiz tesis etmişler.

Biz de inşallah, yeni dönemde, İstanbul’da “Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nu hayata geçireceğiz. İnşallah, önümüzdeki dönende hemşerilerimiz bizlere yetki verirse, en büyük hedefimiz budur.

İnşallah hayata geçireceğiz. Tabi bunları yaparken, diğer çalışmalarımızda durmak yok. Hemşerilerimize ve ülkemize hizmete devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi 2- 5 Kasım 2023 tarihlerinde Yenikapı’ya bekliyoruz.”

Haber Cemal Yıldız

Foto Mümin Aydın

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON MEMLEKET GÜNLERİ STK BULUŞMALARI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin