SPORUN ÇİRKİN YÜZÜ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SPORUN ÇİRKİN YÜZÜ

Bursa’nın Orhangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde ilkokul 4.sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yusuf Emir BOLAT ‘ın 29 Ekim’de kaldırımda arkadaşıyla otururken yüzüne biber gazı sıkan 31 yaşındaki Veysel i. İsimli şahsı bu eyleminden dolayı kınıyorum.

Çocuğun ifadesinde bu dengesiz şahıs çocuğa ‘ Trabzonsporlu musun?’ diye sormuş. Çocuk ‘Evet’ demiş. Sonra çocuğa  ‘Trabzonspor eziktir’ diyerek cebinden biber gazı çıkarıp çocuğun yüzüne sıkıp kaçmış.

Bursa Valiliğimizin duyarlılığı ve Emniyet  birimlerimizin titiz çalışması sonucu şahış yakalanarak gözaltına  alınmıştır. Bursa ilimizin Valisi Mahmut DEMİRTAŞ  beyefendiye  ,BursaEmniyet Müdürü Dr.Sabit Akın ZAİMOĞLU beyefendiye ve emniyet personelimize teşekkür  ediyoruz.

Hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı.Tedavisi yapıldı fakat yaşadığı korku ve travma belki de spordan soğumasına neden olacaktır.    Değer mi? Ya çocuğun gözüne bir zarar gelse değer mi? Bu kin neden?

Trabzonspor Futbol Okulu öğrencisi olan  Yusuf Emir BOLAT’ın üzerinde Trabzonspor forması olması ,çocuğun Trabzonspor sevgisini dile getirmesi doğal olarak Trabzon camiasının ayağa  kalkmasına ve olaya müdahil olmasına neden olmuştur.

Trabzonspor kulübü olayla ilgili anında kınama mesajı yayınladı. Trabzon Ortahisar Belediye  başkanımız, Trabzonspor aşığı  Ahmet Metin GENÇ bey sosyal  medyadan anında kınama mesajı  yayınlayıp toplumsal refleksini ortaya koymuştur. Siyasetçisinden, bürokratına , STK’sına kadar her kesimden tepkiler yağdı.

Bir sporcuya ,bir çocuğa bu eylemin yapılması asla kabul edilemez. Bizler çocuklara , gençlere sporu sevdirelim derken, ‘Spor Kardeşliktir’ şiarını aşılarken bu tip rahatsızların, fanatiklerin, psikolojik vakaların çocukları ve gençleri  spordan soğutmaması için bu şahıslara hukuki ağır cezai yaptırımlar yapılmalıdır.

Bir dengesizin bu davranışı tüm Bursa camiasına mal edilmemesi gerekir. Bursa camiasının da bu tip spor  düşmanlarını, fanatiklerini, psikolojik vakaları kınaması  ve gereken  hukuki yaptırım hususunda hassasiyetini göstermesi beklentimizdir.

Burda bu  şahıs kadar sporda adaletsizlik yaparak toplumu geren üst yöneticiler de suçludur,  futbolu sadece kazanmak üzere kurgulayanlar da suçludur, spor kültürünü aşılamayanlar da suçludur, daha fazla gelir kazanmak için ortamı geren yayıncı  kuruluşlar da suçludur, bu tür olaylara kayıtsız kalanlar ve yapıcı olarak toplumsal tepki göstermeyenler de suçludur…!!!

Sporun bu çirkin yüzünü  ne sahalarda ne de saha dışında görmek istemiyoruz. Sporcunun da, seyircinin de , taraftarın da hem bedensel hem içsel hem de kişisel gelişiminin sağlıklı olması gerekir.

Velhasılı kelam ‘ Eğitim  şart’ !!!

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SPORUN ÇİRKİN YÜZÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin