‘En Mutlu Köy’ projesi gün sayıyor
Vatandaşlar tarafından çok büyük rağbet gören Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’ndan sonra Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ‘En Mutlu Köy’ projesi de hayata geçiyor.
Özel gereksinimli bireyler için yeni bir yaşam alanı oluşuyor
‘En Mutlu Köy’ projesi gün sayıyor
Vatandaşlar tarafından çok büyük rağbet gören Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’ndan sonra Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ‘En Mutlu Köy’ projesi de hayata geçiyor.
Ortahisar Belediyesi tarafından Geçit Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 11000 m² alanda inşa edilen ‘En Mutlu Köy’ projesinde sona gelindi.
Toplamda iki etaptan oluşan proje kapsamında özel gereksinimli bireylerin doğanın terapötik faydalarından yararlanarak engelsiz bireylerle birlikte çalışacakları 3 adet sera, 3 adet üretim atölyesi, 1 adet tavuk-kaz kümesi ve 1 adet rehabilitasyon merkezi inşa edildi. Projenin 1. etabı hizmete alındıktan sonra ikinci etabın inşasına geçilecek. 2. etap kapsamında ise 1 adet kafeterya-restoran ile 2 adet üretim atölyesi inşa edilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında hayata geçirilen tarım ve hayvancılık atölyelerinde dezavantajlı bireylerin doğanın terapötik etkisinden yararlanarak engelsiz bireylerle beraber çalışabilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını ifade etti.
TARIM VE HAYVANCILIĞI ÖĞRENECEKLER
Projenin dezavantajlı bireylerin rehabilitasyonuna ve istihdamlarına dönük olarak hayata geçirildiğini ifade eden Genç, “Toplumumuzun her kesimine hizmet etmek amacıyla görev icra etmeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz de toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturuyor. Toplamda 11000 bin metrekarelik bir alanda ‘En mutlu Köy’ projesi adı altında engelli kardeşlerimizin doğayla buluşması, bir şeyler üretebilmesi ve bu ürettikleriyle mutluluklarına katkı sağlayabilmek adına projemizi hayata geçirdik. Engelli kardeşlerimizin rehabilitasyonuna dönük olarak onları toprakla buluşturacak seralar, aynı zamanda topraksız üretimi de öğrenebilecekleri seralar yaptık. Diğer yandan tavuk ve kaz kümesleri ile el sanatları atölyeleri inşa ettik.” dedi.
“ANKARA’DAKİ PROJELER ARASINDA BİRİNCİ SEÇİLDİ”
Projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle inşa edildiğini dile getiren Başkan Genç, “Projemizi önceki yıllarda DOKA ile birlikte bakanımıza sunmuştuk. Eş finansman modeliyle sayın bakanımız bize 8 milyon TL destek oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız şehrimizin evladı Mustafa Varank’a da çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin de 3 milyon TL’lik finansmanıyla birlikte 11 milyona mâl ettik. Bu projemiz Ankara’ya giden projeler arasında birinci seçildi. Bundan da ayrıca mutlu olduk. Şu anda hızlı bir şekilde tamamlanıyor.” diye konuştu.
“MUTLULUKLARINA ORTAK OLMAK İSTEDİK”
Projenin temel amacının dezavantajlı bireylerin üretime dönük faaliyetlerin içerisinde yer almasını sağlamak olduğunu ifade eden Genç, “Engelli kardeşlerimiz için yeni bir yaşam alanı oluştu. Onların aileleri de tabi ki, büyük bir fedakârlık yapıyor, yavruları için büyük bir gayreti ve emeği ortaya koyuyorlar. Onların burada doğa içinde dinlenebileceği kafe, restoran tarzında unsurların içerisinde yer aldığı bir proje oldu. Temel amacımız engelli kardeşlerimizin doğayla buluşmasını temin ederek, üretmelerine katkı sağlamak ve bu şekilde de mutluluklarına ortak olmak.” diye konuştu.
“HER SEKTÖRDE ÇALIŞABİLECEKLERİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ”
Proje içinde özel gereksinimli bireylerin verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak bütün ünitelerinin yer aldığını ifade eden Başkan Genç, “Özel gereksinimli bireylerin işgücüne katılımını ve istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyoruz. Burada doğanın terapötik faydalarından yararlanarak mesleki eğitim ve rehabilitasyon imkânı bulabilecekler. Ürettikleri ürünleri yüksek hizmet standardında tüketicilere sunabilecekleri bir tesisi hayata geçirdik. Projemizle birlikte dezavantajlı bireylerin her sektörde istihdam edilebileceğini göstermek istiyoruz. Ve engelli bireylerin miras intikali ile kendilerine ait alanlarda tarımsal üretimle gelir elde edebileceklerini kanıtlanmak istiyoruz. Böylece bütün sektörlerde ve aile işletmeciliğinde engelli istihdamının artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.