ÇİN’DEN İSVEÇ’TE KUR’AN-I KERİM YAKILMASINA TEPKİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇİN’DEN İSVEÇ’TE KUR’AN-I KERİM YAKILMASINA TEPKİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning olağan basın toplantısında, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma olayının yeniden yaşanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu

Çin’in farklı medeniyetler arasında karşılıklı saygı, kapsayıcılık ve karşılıklı öğrenme anlayışından yana olduğu açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning olağan basın toplantısında, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma olayının yeniden yaşanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Mao Ning, Çin’in öteden beri farklı medeniyetler arasında karşılıklı saygı, kapsayıcılık ve karşılıklı öğrenme anlayışından yana olduğunun altını çizdi.

Farklı dinî inançları hedef alan saldırılara, medeniyetler arası çatışmaya yol açan aşırı eylemlere ve “İslamofobi”nin her türüne karşı çıktıklarını belirten sözcü, İslam medeniyetinin dünya medeniyetine önemli katkı yaptığını ifade ederek, Müslümanların inancına ve dinî duygularına saygı gösterilmesi, sözde “ifade özgürlüğü”nün medeniyetler arası çatışmaları kışkırtan ve medeniyet arası zıtlaşma yaratan bir bahane olmaması gerektiğini söyledi.

Mao Ning, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından Mart ayında Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin ortaya koyulduğunu hatırlatarak, söz konusu inisiyatifte medeniyetler arası eşitlik, karşılıklı öğrenme, diyalog ve kapsayıcılık ilkelerinin izlenmesi çağrısı yapıldığını, medeniyetler arasındaki ayrımın medeniyetler arasındaki iletişimle, medeniyetler arasındaki çatışmanın medeniyetler arasındaki karşılıklı öğrenme ile ve medeniyetin üstünlüğünün de medeniyetin kapsamcılığı ile aşılması gerektiğinin belirtildiğini aktardı.

Mao, Çin’in uluslararası toplumla birlikte Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin ruhunu ileriye taşımaya, medeniyetler arasındaki iletişimi ve diyalogu somut adımlarla ilerletmeye ve dünya medeniyetlerinin çeşitliliğini ortaklaşa korumaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi CRI Türk (Adil Hacıömeroğlu)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇİN’DEN İSVEÇ’TE KUR’AN-I KERİM YAKILMASINA TEPKİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin