Almanya’da Taşkıran ve Çevre Birliği 25. Yıl dönümünü Kutlamaya Hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Taşkıran ve Çevre Birliği 25. Yıl dönümünü Kutlamaya Hazırlanıyor

1999 yılında Almanya’nın Aachen kentinde kurulan ve 25 yıldır Faaliyetlerini sürdüren Avrupa Taşkıran ve çevresi birliği 13. geleneksel olarak Taşkıran ve Çevre Birliği üyeleri ve ailelerini bir araya getirerek şölen şeklinde, şehir dışı otellerde kalan ve sürpriz etkinliklerle dolu eğlenmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Almanya’nın çeşitli İllerinde yaşamlarını sürdüren Taşkıran ve çevre Birliği üyeleri geleneklerini ve Aile bireylerinin bir birlerine kaynaşmaları ve hasret gidermelerini , birlikte eğlenmelerini amaçlanıyor.

iny

3-5 Mayıs 2024 tarihinde yine Gästehaus Braunshausen/Petersbergetre bölgesinde 40 66620  Nonnweiler Braunshausen  daha dinamik kadrolar ve yeni sistemlerle aynı zamanda da Türkiye’den de Misafirlerimiz gelecek. Karadeniz’in sevilen Sanatçısı Adem Ekiz, Sanatçı emekli öğretmen, Necmi Sezer, emekli memur Cemal Ağırman, Gazeteci Ali Rıza Altınsoy ve Almanya’dan yine Sanatçı kemence Üstadı Fırtına Muhammed’ın katılımıyla ile eğlence sohbet ederek geleneklerimizi yaşayarak, Çocuklarımıza, torunlarımıza örnek olacak bu etkinlikleri önemsiyoruz. .Horon Kemence, yöresel yemekler, doyasıya Taşkıran, doyasıya Trabzon, hep birlikte yaşayalım. Avrupa’da ki yöre insanımızın bu coğrafya da kalıcı olduğu gerçeğini unutmadan yöre kültürümüzü doyasıya yaşamalarını sağlayacağız.

Avrupa Taşkıran ve Çevre Birliği Başkanı Yılmaz Ağırman ve yönetimi şunları ifade ettiler, Almanya’da yaşayan ailelerimiz her zaman olduğu gibi hasret giderecek çeşitli etkinliğin yapılacağı ve Çaykara’mızın kültürünü Avrupa’da yaşatmak ve eski oyun ve eğlencelerden oluşan etkinliğimiz olacaktır, Birliğin üyeleri ve aileleri sürprizlerle dolu günler yaşayarak, yöre oyunları ve kültürlerini doyasıya eğlenmelerini sağlayacaklar Çocuklarının de bir birleri ile kaynaşmalarını sağlamak gelecek nesillere aktarmak için yapıldığını ifade ettiler.

Bilindiği gibi 28 Nisan 2023 tarihinde Taşkıran ve Çevre Birliği üyelerinin bir araya gelmesiyle ve mevcut Başkan Salih Altınışık’ın görev süresi dolduğundan ve işlerinin yoğun olduğu gerekçesiyle yönetimden ayrılacağını söylemesi üzerine, yine Taşkıran ve Çevre Birliği yönetiminde olan Yılmaz Ağırman’a yönetim olarak bu görevi yapmasını istendi, oy birliği ile yeni Taşkıran ve Çevresi Birliği Başkanlığına Yılmaz Ağırman getirildi.

Taşkıran ve Çevre Birliği Başkanı Yılmaz Ağırman ve yönetimi şunları söylediler Tüm üyelerimiz ve çevre köylerimizdeki kardeşlerimizi bu güzel etkinliğimize katılmalarını, Hasret gidermeye ve eğlenceye, canı gönülden katılmaları istendi.

Haber Ali Rıza Altınsoy bu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya’da Taşkıran ve Çevre Birliği 25. Yıl dönümünü Kutlamaya Hazırlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Avrasya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin